Açıklanan Yangın Kapısı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Wiki Article

İnsanlar aracılığıyla kullanılmak üzere tasarlanan her yapı, yangın veya sair acil durumlarda kullanıcıların hızla kaçışlarını katkısızlayacak kifayetli kaçış yolları ile donatılır.

Projelerin yangın ve ivedili durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Kapısı Özellikleri bütün detaylarıyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın bapları, binanızın yahut tesisinizin gereksinimlerine ilgilı olarak birkaç farklı müdafaa seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin yaraşıklı icazet olmadan dışarıdan heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler gibi) mevcuttur.

Bununla omuz omuza dundaki kriterlere sahip olan yerlerde yek yangın çıkışı ya da yangın merdiveni zaruri olarak olması ikrar edilir.

Paslanmaz Yangın Bapları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları prestij ve metanet sinein tercih edilir.

Yangın merdivenleri denli önemli olan sair bir yapı ise yangın merdiveni bapsı doğrusu (yangın bapsı dır.  Güvenle ve inceden inceye üretilmesi gereken bu ürünlerde en ufak bir hataya dahi zemin verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasarımı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni kapısı sayesinde daha risksiz ve tehlikesiz biçimde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Bilirkişi mimarların tasarımlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu mevzuda az çok duyar davranışları sergilemektedir.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir başka faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara makul olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın merdivenlerinin engel, tavan ve tabanında tek yönıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en azca 120 an dayanıklı cidar ve en azca 90 zaman dayanıklı yaman sızdırmaz kapı ile başka taksimmlerden ayrılır.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa dahi yegâne hareketle açılabilmesi gerekir. Bapnın üzerinde ürkü pas yahut benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Yangın merdiveni bapları yangın çabucak hızlı bir şekilde tahliyeyi sağlamlayarak, yangına dayanımı yardımıyla yangının yayılmasını geciktiren yahut engelleyen özel kapılardır.

Yangın Kapısı tütün sızdırmaz özelliğe ehil olması zımnında yangın takkadak insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Bu kapılar hariçya esaslı ve kolaylıkla açılabilen mimariya sahiptir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın durumunda binadan güvenli Yangın kapısı istanbul bir şekilde boşaltma olmayı sağlayıcı bir bapdır. Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı malzemelerden binalmalı, kolayca ve hariçya harbi açılmalıdır.

Montaj: Yangın bapsı, yakınlarında şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın anında etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, mütehassıs bir kadro aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni kapısı da makul standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Report this wiki page